Karlovský gastrofestival láká na slavného rakouského „Michelina“, soutěže o nejlepší frgál i klobásu

Karlovský festival se stal za devět let své existence jednou z nejnavštěvo­vanějších gastronomických akcí roku v celé republice. Také letos čekají na účastníky ochutnávky specialit podávané v místních hospůdkách a horských hotelích, rozesetých po 3,5 km dlouhém údolí Léskové.

Mezi jednotlivými gastro zastávkami se můžete projít po cyklostezce Bečva nebo se popovézt vláčkem, koňským povozem a historickým autobusem. Na jedné ze zastávek najdete i bohatý farmářský trh se spoustou zajímavých produktů.

Netradiční soutěže

Zažít můžete i soutěž o nejlepší frgál a klobásu, řemeslný jarmark, posezení s muzikami, barmanské večery či zábavu pro děti, nebude chybět ani oblíbená frgálová manufaktura, v níž si můžete zkusit vyrobit vlastní valašský frgál.

Třešinkou na dortu pro náročné gurmány jsou sobotní Michelinská galavečeře a nedělní Michelinský oběd ve Spa hotelu Lanterna, k jehož přípravě pořadatelé každý rok přizvou uznávanou osobnost oceněnou michelinskou hvězdou. Letos můžete ocenit kulinářské umění vyhlášeného rakouského šéfkuchaře Toniho Mörwalda, jenž vede vídeňskou michelinskou restauraci Le Ciel.

Vstup na akci je tradičně zdarma.

Více na www.karlovsky­gastrofestival­.cz