Proteiny z Islandu poprvé v ČR!

Odkud se vzal?

Traduje se, že před více než 1100 lety přivezli SKYR na Island Vikingové. V průběhu staletí si ostrované tuto delikatesu velmi oblíbili. Ujala se v místní kuchyni a zmínky o ní jsou dokonce dochovány i v nejstarších islandských eposech. Podle známé etnoložky a kulinární historičky Hallgerður Gísladóttir byla receptura mimo Island zcela zapomenuta, a až na konci 20. století začal SKYR znovuobjevovat své fanoušky po celém severu Evropy či v Americe. V naší republice, konkrétně v Bohušovické mlékárně, se SKYR vyrábí z čerstvého českého mléka s použitím speciálních mléčných kultur.

Zdravá rychlá svačina

Mléčný SKYR s hedvábnou strukturou je pro svoji jemně mléčnou kyselost a zbytkový nádech sladkosti ideální svačinou v souladu se zdravým životním stylem. Kromě téměř nulového procenta tuku a vysokého podílu proteinu obsahuje SKYR vápník a vitamin D, tedy složky, jsou potřebné pro naše kosti a správné fungování imunitního systému.

Vedle neochucené varianty natur nabízí značka Kapucín na českém trhu i ovocné příchutě jahoda, brusinka a broskev s meruňkou. Můžete si tedy vybrat svoji oblíbenou ovocnou variaci nebo experimentovat: použít například SKYR bez ochucení se semínky a medem ke snídani, s česnekem a solí k pečenému masu, případně si připravit osvěžující zdravý nápoj. Kulinářské fantazii se meze nekladou.

Kde SKYR koupit?

Islandská tradiční pochoutka pod značkou Kapucín se na pultech českých obchodů představuje v rámci nezávislého trhu (COOP, Jednota atp.), postupně se objevuje i v nabídce vybraných obchodních řetězců (TESCO a další). Základní balení (140 g) doplňuje praktická znovuuzavíratelná „rodinná“ verze o hmotnosti 350 g ve variantě natur.

Doporučená maloobchodní cena: 16,90 Kč (140 g) a 27,90 Kč (350g)