Slavnosti moravského uzeného připravují na páté narozeniny novinky

Slavnost pro milovníky masa

Vyhlášení uzenáři se již pátým rokem sjedou na hrad Veveří, aby potěšili svými výrobky milovníky masa. Ti se mohou těšit i na další speciality. Kromě klasického uzeného masa to budou klobásy, šunky i zabíjačkové delikatesy. Vše podle tradičních rodinných receptur bez užití chemie. Návštěvníci budou moci sami rozhodnout, který uzenář měl nejlepší uzené.

Na co všechno se můžete těšit?

V Brně čeká na návštěvníky bohatý program. „V rámci řeznické školy se dozvědí třeba jak správně porcovat maso a jak zpracovat celého čuníka. Kuchařská show zase představí lahodné recepty z tradiční, moderní i evropské kuchyně,“ řekl za organizátory Pavel Pichler z ECEATu. Chybět samozřejmě nebudou stánky se svařákem, punčem a dalšími nápoji pro zahřátí. „Zcela nově jsme připravilii degustační stan, kde budou vybrané tři restaurace vařit z uzeného masa. Radost mám také z toho, že na Slavnosti zavítají čtyři moravští vinaři, pro které jsme vytvořili v kovárně hradu menší vinařskou zónu, takže si na své přijdou i ti, kdo dávají před pivem přednost vínu,“ vyjmenovává Pichler.

Na nádvoří budou otevřená ohniště, na kterých si budou moci návštěvníci opéct klobásky nebo buřtíky od uzenářů. Na řemeslném jarmarku se představí 30 výrobců. Pro děti je připraveno dětské divadlo, buřtíková hradní hra s cenami. Atmosféru při degustování bude dokreslovat cimbálová muzika.

Ke každé vstupence dostanou návštěvníci ovarovou polévku zdarma. Vyplňovat mohou anketní lístky, které budou slosovány v tombole a uzené i neuzené ceny. Více o akci najdete na www.moravskeu­zene.cz.

Rekapitulace!

Kdy: 4. A 5. března 2017
Kde: Hrad Veveří, Brno
www: www.moravskeu­zene.cz