Lučina – čistá chuť přírody

Lučina je svěží, čerstvá a čistá, stejně tak jako příroda a i v Lučině najdete jen ty nejčistší ingredience, jako je tvaroh, smetana a sůl, nic více. Lučina je přímo synonymem pro vůni jara a co teprve pokud ji přidáte do nějakého receptu! Ještě jste to nezkoušeli? Tak potom je ten nejvyšší čas s tím začít.

Lučina Kostka – ORIGINÁLNÍ, jen smetana, tvaroh a špetka soli. Nic víc než čistá příroda bez éček. Balení 100 g koupíte za cenu 19,90 Kč.

Už jste vyzkoušeli jarní recepty s Lučinou?

Lučinová pomazánka s mrkví, ořechy a ovocem

2 balení Lučiny 100 g 1 středně velká mrkev hrst ořechů hrst sušeného ovoce podle vaší chuti (švestky, fíky, brusinky apod.) 6 lístků meduňky 1 polévková lžíce jablečného džusu nebo moštu 1 jablko na ozdobení

Nastrouhejte očištěnou mrkev, najemno nasekejte ořechy, sušené ovoce a meduňku. To vše dejte do větší mísy a zalijte lžící jablečného džusu. Přidejte Lučinu a důkladně promíchejte. Pomazánku podávejte s tmavým chlebem a můžete ji dozdobit kousky čerstvého jablka.

Lučinová pomazánka s řapíkatým celerem a jablky

1 balení Lučiny 200 g 200 g řapíkatého celeru 1 jablko 2 lžíce sezamového semínka pepř a sůl

Řapíkatý celer a jablko nakrájejte na drobné kousky, dejte do mísy a přidejte Lučinu. Přisypejte dvě lžíce sezamového semínka, pepř a špetku soli a důkladně promíchejte. Nechte odležet v lednici alespoň hodinu a podávejte s pečivem.

Lučinová pomazánka vajíčková s okurkou

2 balení Lučiny 100 g 1/3 okurky hrst slunečnicových semínek 2 vařená vejce pepř a sůl petrželka

Z oloupaných vařených vajec vyjměte žloutky. Bílky a okurku nakrájejte na malé kostičky. Slunečnicová semínka nasucho opražte a nechte vychladnout. Nakrájenou okurku a bílky dejte do mísy společně s jedním žloutkem a nasekanou petrželkou. Přisypejte slunečnicová semínka a přidejte Lučinu. Vše důkladně promíchejte, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte s chlebem, nejlépe kváskovým, ozdobte rozdrobeným žloutkem a petrželkou.