Skvěle naložené Česko

Jiný kraj, jiný mrav a jiné chutě. Se Sedlčanským si naložíte specialitu podle svého gusta a s tradičními surovinami, které jsou vám v kraji blízké. „K nakládání se nejlépe hodí Sedlčanský Smetanový, s nímž vynikne jeho máslová chuť a krémová textura ve spojení s bylinkami a dalšími přísadami, které při nakládání použijete,“ radí Jaroslav Semerák, brand manažer značky Sedlčanský společnosti Savencia. Pro nakládání jsou vhodné další sýry Sedlčanský, jejichž specifická chuť a konzistence ladí v dalších lahodných kombinacích, které najdete na www.skvelenalo­zenecesko.cz.

Výběr dobrého sýru pro nakládání je priorita číslo 1. K dobrému výsledku je ale potřeba vědět o nakládání mnohem více. Například, že olej nemá sýr ochutit, ale má přenést chutě a aroma dalších přísad a v neposlední řadě zajistit trvanlivost. Proto postačí slunečnicový nebo řepkový olej.

Pro dochucení se včetně kuliček pepře a nového koření hodí i pár snítek bylinek, česnek i cibule. Na skvelenalozene­cesko.cz najdete ale mnohem výzev, které zdaleka nekončí u těchto ingrediencí. Kyselé okurky, chilli papričky nebo jalovec – nic není nemožné. Stačí jen sáhnout po sýru, ke kterému budou tyto kombinace ladit. Abyste dosáhli kýženého výsledku, je třeba celou tu dobrotu pěkně srovnat do sklenice, zalít olejem tak, aby bylo vše ponořené, důkladně uzavřít, aby dovnitř nepronikl vzduch, nechat při pokojové teplotě a čekat. Po dvou až třech dnech se sýr krásně proleží. Sýr dále uchovávejte v chladu, kde vydrží 1 – 2 týdny.