Nová kokosová Tyčinka od Pribináčka ve Vás probudí tu pravou letní náladu

Pribináček láká svěží chutí kokosu

Pribináček ví, že jeho kelímky s kokosovou dobrotou jsou lákadlem pro velké i malé. Proto skryl tuto oblíbenou lahůdku pod křupavou čokoládovou polevu, díky které bude požitek z mlsání ještě intenzivnější. Osvěžující Tyčinka s příchutí kokosu vás bude bavit i v originálních Pribináčkových dezertech plných letních chutí.

Hravé vaření s Pribináčkem

Pribináček nabízí spoustu možností pro přípravu svačinek i dezertů. S Tyčinkami od Pribináčka si vykouzlíte originální dobroty, které svou přípravou zabaví děti i rodiče.

Dort Šarlota s kokosovými tyčinkami

Množství: 1 dort (forma o průměru 15 cm)

Doba přípravy: 45 minut + chlazení

Ingredience:

• 16× Tyčinka Pribináček kokos

• 2× vanilkový velký Pribináček (250 g)

• 2× smetanový velký Pribináček (250 g)

• 80 g třtinového cukru

• 1 vanilkový cukr

• 4 lžíce borůvkové marmelády

• 200 ml smetany ke šlehání

• 7 g želatiny (plátky)

• jahody, maliny a borůvky

Postup:

1. Želatinu namočte podle návodu na obalu. V míse smíchejte Pribináčky v kelímku s cukry a borůvkovou marmeládou. Smetanu vyšlehejte, nemusí být úplně tuhá.

2. Změklou želatinu po vychladnutí vymačkejte od přebytečné vody a vetřete ji do sladkého krému.

3. Dno formy na dort vyložte potravinářskou fólií. Kokosové Tyčinky vyskládejte čokoládovou stranou dovnitř jednu vedle druhé. Opatrně vnitřní část naplňte krémem. Nechte ideálně do druhého dne v ledničce zchladnout, minimálně však 2 hodiny.

4. Poté opatrně rozevřete formu na dort, stáhněte mašlí kolem dokola a pomocí cukrářské špachtle přendejte i s fólií na talíř. Šarlotu ozdobte čerstvým ovocem. V létě se hodí jahody, maliny a borůvky.

Myšky z čokoládové pěny

Množství: 4 porce

Doba přípravy: 40 minut + chladnutí

Ingredience:

• 4× kakaový velký Pribináček (500 g)

• 8× Tyčinka Pribináček kokos

• 100 ml smetany

• 100 g kvalitní čokolády

• 60 g třtinového cukru

• trubičky na vousky

• lentilky na oči a nos

Postup:

1. Ve vodní lázni rozpusťte smetanu s nalámanou čokoládou a cukrem. Dejte stranou a při občasném zamíchání nechte vychladnout. Poté zlehka zapracujte kakaové Pribináčky, moc nemíchejte, pěna by mohla spadnout.

2. Pěnu rozdělte do 4 skleniček a dejte do ledničky alespoň na hodinu ztuhnout. Poté ozdobte. Kokosové Tyčinky použijte jako ouška, trubičky na vousy a lentilky na oči a nos.