Recept na super zdravou večeři pro celou rodinu

TĚSTOVINY SE ŠPENÁTOVÝM PESTEM (4 porce)

INGREDIENCE

500 g těstoviny z tvrdé pšenice 2 hrsti baby špenátu 2 hrsti bazalky 2 lžíce slunečnicových semínek 2 stroužky česneku 50 g parmezánu nebo tohoto typu sýra + 2 lžíce strouhaného na posypání ⅓ sklenice olivového oleje 6–7 rajčat (čerstvých nebo sušených) Sůl, pepř

PŘÍPRAVA

Těstoviny vložte do vroucí osolené vody a vařte do měkka podle návodu. Špenát a bazalku opláchněte vodou. Špenát, bazalku, slunečnicová semínka, česnek a olivový olej vložte do mixéru a mixujte do hladka. Pokud je směs příliš hustá, přidejte lžíci nebo více vody od vařících se těstovin. Dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem. Nakrájejte rajčata. Uvařené těstoviny slijte a vraťte do hrnce. Smíchejte s pestem a rajčaty. Servírujte na talíř a lehce posypejte strouhaným sýrem.

TIP: doplňte sklenkou ovocného džusu